domingo, 25 de octubre de 2009

Quin és el model que volem, que podem crear..

Quin model de societat de la informació volem construir i quin paper poden jugar les TIC en aquest procés?

La societat de la informació que tenim actualment es basa en l'intercanvi, en l'explotació i exclusió de la informacióUn intercanvi que podem veure en la publicitat, i sobretot actualment en Internet. Internet s'ha instal·lat en la nostre societat com un mitjà de comunicació molt important i fins i tot, en alguns casos arriba a ser essencial. Es el mitjà que molts utilitzem per comunicar-nos amb la gent de fora, amb els amics, per informar-nos de les notícies,... i el podem utilitzar per infinites coses més.

Com deia, també considero que hi ha una explotació d'aquesta informació posant el mateix exemple, Internet, quan podem veure que a la red podem penjar fotos, textos, ect... però moltes vegades no sabem que ens estem exposant i "arriscant" a que les nostres coses siguin utilitzades per persones que les utilitzin per altres coses o publicacions ben diferents. Amb això vull dir, que moltes vegades no en som conscients de la grandària d'aquesta nova esfera informàtica i que no estem ben informats del que representa exposar les nostres coses en un món tan gran.I finalment l'exclusió que aquestes reds representen per la gent que per el motiu que sigui no pot tenir accés.

Per tant, responent a la pregunta anterior, crec que la societat que entre tots hem de anar construint es una societat de la informació que estigui oberta a tothom, que ofereixi les mateixes possibilitats a totes les persones. Però que a la vegada, tenir en compte els filtres que de vegades es necessari que certa informació que va arribant a la red passi, ja que hi podem trobar publicacions i informacions que atempten als drets humans, d'entre altres. Per això crec que les tics tenen un paper essencial en la societat de la informació i nosaltres, com a educadors i persones també tenim un paper molt important al intentar crear una societat de la informació millor, a l'abast de tothom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario